Domáci jablkový čaj

15.11.2014
in Category: Kulinárstvo, Zábava, Záhrada
0 1794 2
Domáci jablkový čaj

Domáci jablkový čaj

Ak pri pečení koláča potrebujeme olúpané jablká, rozhodne šupky nevyhadzujeme. Môžeme z nich urobiť výborný čaj.

Potrebujeme:

1l vody

šúpky asi zo 3-4 jabĺk

med

citronovú šťavu

Postup:

1. Šupky povaríme približne 10 až 15 minút v jednom litri vody. Potom tento vývar necháme ešte postáť 15 – 20 minút, aby sa šupky dokonale vylúhovali. Následne ho scedíme a môžeme podávať.

2. Čaj je vhodné dochutiť medom alebo citrónovou šťavou. Môžeme ho pripraviť aj v lete, pretože je výborný aj vychladený. Stačí pridať pár kociek ľadu.

Cheers!

, , , ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *