Umenie sushi

14.07.2014
in Category: Kulinárstvo, Umenie
0 1626 1
Umenie sushi

Umenie sushi

Máte radi sushi? Japonská špecialitka nemusí však len dobre chutiť. Medzi špecialistami na jeho prípravu sa nájdu aj takí detailisti, ako šéfkuchárka Takayo Kiyota alebo inak Tama-chan, ktorá do každej jednej rolky ukrýva nielen rozmanité chute, ale aj umelecký zážitok.

Umenie sushi 01

 

Minimum ingrediencií, maximálny efekt…
Základom tvorby takýchto kúskov, je umelecké cítenie a predstavivosť. Tokijská šéfkuchárka využíva pri tvorbe týchto kúskov farbivo na ryžu, ale aj celkom bežné ingrediencie, ktoré sa do sushi pridávajú. Tama-chan sa inšpiruje známymi umeleckými dielami, ale aj vlastnou fantáziou, vďaka ktorej vytvára na tanieri umenie, ktoré chutí. Pozrite sa, čo všetko dokáže stočiť do rolky a aký je výsledný efekt.

Škoda zjesť…

Umenie sushi x

Umenie sushi 151

Umenie sushi 141

Umenie sushi 131

Umenie sushi 121

Umenie sushi 112

Umenie sushi 101

Umenie sushi 91

Umenie sushi 81

Umenie sushi 71

Umenie sushi 62

Umenie sushi 53

Umenie sushi 44

Umenie sushi 35

 

Umenie sushi 16

 

Zdroj: japantimes

, ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *