Zemiakovo-syrové placky

22.01.2015
in Category: Kulinárstvo
0 1545 1
Zemiakovo-syrové placky

Zemiakovo-syrové placky

Potrebujeme:

  • 3 šálky chladnej zvyšnej zemiakovej kaše,
  • 2/3 šálky strúhaného syru čedar,
  • 3 polievkové lyžice nasekanej jarnej cibuľky (zelené aj biele časti),
  • 1 vajce, zľahka rozšľahané,
  • 3 polievkové lyžice + ½ šálky hladkej múky,
  • rastlinný olej na vyprážanie,
  • smotana na servírovanie,
  • koreniny (podľa chuti).

Postup:

1. Pripravíme si veľkú misu, v ktorej zmiešame zemiakovú kašu spolu so syrom, pórom, vajíčkom a 3 lyžicami múky.

2. Zmes si rozdelíme na 12 porcií. Z každej porcie si vytvoríme pevnú guličku, z ktorej následne spravíme placku, hrubú približne 1 cm.

3. Do plytkej misky si nasypeme ½ šálky zostávajúcej múky, a opatrne v nej placky obalíme.

4. Rozohrejeme 3-4 lyžice rastlinného oleja vo veľkej hlbokej panvici na strednom plameni. (Pridáme toľko oleja, aby bolo olejom obalené celé dno panvice). Placky smažíme 3-4 minúty, po jednotlivých dávkach, až kým nie sú zlatisté a chrumkavé na oboch stranách. Podľa potreby medzi jednotlivými dávkami pridávame ďalší olej. (Panvica nesmie byť preplnená a placky nesmieme otočiť príliš skoro, lebo sa nespraví chrumkavá kôrka.)

5. Zemiakové placky podávame preliate kyslou smotanou. Ako ozdobu môžeme použiť nakrájanú jarnú cibuľku.

Dobrú chuť!

Zdroj: justataste

, , , ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *