Výborný domáci kečup

08.11.2015
in Category: Kulinárstvo
0 929 2

Výborný domáci kečup

Domáci kečup sa dá pripraviť jednoducho a rýchlo a neobsahuje žiadne konzervanty, farbivá, ani iné chemické látky.

Potrebujeme:

  • 1 lyžicu hnedého cukru
  • 200 g paradajkového pretlaku (ideálne domáceho)
  • 3 lyžice bieleho octu
  • ½ šálky vody
  • ½ malej cibuľky
  • ½ lyžičky horčice
  • ¼ lyžičky mletých klinčekov
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky soli

Postup:

  1. Do hrnčeka nasypeme cukor a zalejeme horúcou vodou (čím menej vody použijeme, tým bude kečup hustejší). Premiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme polovicu očistenej cibule alebo celú menšiu cibuľku a zmes rozmixujeme.
  2. Do misky nelejeme paradajkový pretlak, pridáme mletý klinček, škoricu, soľ, horčicu, ocot a premiešame. Nakoniec pridáme už pripravenú zmes s cibuľou a cukrom. Všetko premiešame metličkou. A kečup je hotový!

Dobrú chuť!

Zdroj: Dave Hax

, , , , ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *