Domáci kečup sa dá pripraviť jednoducho a rýchlo a neobsahuje žiadne konzervanty, farbivá, ani iné chemické látky.
Potrebujeme:
- 1 lyžicu hnedého cukru
- 200 g paradajkového pretlaku (ideálne domáceho)
- 3 lyžice bieleho octu
- ½ šálky vody
- ½ malej cibuľky
- ½ lyžičky horčice
- ¼ lyžičky mletých klinčekov
- ½ lyžičky mletej škorice
- ¼ lyžičky soli
Postup:
- Do hrnčeka nasypeme cukor a zalejeme horúcou vodou (čím menej vody použijeme, tým bude kečup hustejší). Premiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme polovicu očistenej cibule alebo celú menšiu cibuľku a zmes rozmixujeme.
- Do misky nelejeme paradajkový pretlak, pridáme mletý klinček, škoricu, soľ, horčicu, ocot a premiešame. Nakoniec pridáme už pripravenú zmes s cibuľou a cukrom. Všetko premiešame metličkou. A kečup je hotový!
Dobrú chuť!
Zdroj: Dave Hax