Tekvicové pyré

10.09.2015
in Category: Kulinárstvo
0 1375 3
Tekvicové pyré

Tekvicové pyré

Potrebujeme:

1 tekvicu napr. Hokkaido

Postup:

1. Tekvicu umyjeme a prekrojíme na polovicu. Lyžicou vydlabeme semená (tie si môžeme opražiť do polievky). Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň tekvice prekrojenou časťou dolu. Pečieme na 200 stupňov približne 35-45 minút. (Tekvica je hotová, keď do nej zapichnete nôž úplne ľahko.) Povrch tekvice bude miestami hnedý a popraskaný, vtedy je správne prepečená.

2. Upečenú tekvicu necháme trochu vychladnúť a potom z nej ošúpeme vrchnú šupku. Ak nie je dostatočne upečená, nepôjde nám šúpať, ale môžeme vnútro vyškrabať lyžicou. Tekvicu nakrájame na kocky, dáme do misky a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Skladujeme v chladničke v uzavretej nádobe alebo zamrazíme.

Zdroj: varecha

, , , , , ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *