Šalát zo zeleniny a kozieho syra

09.04.2014
in Category: Kulinárstvo
0 1554 0
Šalát zo zeleniny a kozieho syra

Šalát zo zeleniny a kozieho syra

Potrebujeme:

3-4 farebné mrkvy

3 petržleny

1 repa

4 fialové zemiaky

soľ, korenie, olivový olej

50 g mäkkého kozieho syra

100 ml sladkej smotany

2 PL mlieka

nasekaná pažitka

20 g slaniny

akýkoľvek šalát

Postup:

Očistenú zeleninu nakrájame na rovnaké kúsky, okrem cvikle, ktorú nakrájame na tenké kolieska.

Mrkvu, pertžlen a zemiaky si predvaríme vo vode približme 15 minút. Scedíme a dáme na pekáč, osolíme, okoreníme a pokvakpáme trochou oleja. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. 5 – 10 minút pred dopečením pridáme cviklu a všetko spolu dopečieme do zlata.

Kozí syr roztlačíme vidličkou a zmiešame s mliekom tak aby syr nemal žiadne hrudky. Šľahačkovú smotanu vymiešame do tuha a opatrne primiešame ku koziemu syru, pridáme na drobno nakrájanú pažitku. Skladujeme v chladničke pokiaľ sa zelenina neupečie.

Na panvici ešte sprudka orestujeme prúžky slaniny.

Pečená zelenina, slaninka, šalát, pena z kozieho syra a na záver ešte kvapka olivového oleja!

Dobrú chuť!

, ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *