Pražené mandle

24.09.2015
in Category: Kulinárstvo
0 1643 2
Pražené mandle

Pražené mandle

  • Mandle nasypeme do vriacej vody a varíme asi 1 minútu. Potom precedíme a prepláchneme studenou vodou.
  • Necháme trocha vychladnúť a ošúpeme… Idú krásne ľahko šúpať…
  • Mandle trocha osušíme aby pri pražení neprskali, a dáme na rozohriatu panvicu s asi 1KL oleja…
  • Za neustáleho miešanie mandle pražíme do zlatohneda. Najlepšia je plochá drevená vareška ktorou sa dajú obracať a prehrňať. Treba dávať pozor aby sa nespálili a aby nebol plameň pod panvicou príliš veľký…ku koncu už začínajú rýchlejšie hnednúť…
  • Opražené mandle z oleja vyberieme a dáme do misky, prisypeme lyžičku soli a premiešame. Potom presolené pražené mandle vložíme na papierový obrúsok, ktorý z nich nasiakne prebytočný olej.
  • Upražené mandle podávame ako chuťovku k vínu.
, , , ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *