Nepečená tvarohovo-ríbezľová torta

14.08.2014
in Category: Kulinárstvo
0 2174 0
Nepečená tvarohovo-ríbezľová torta

Nepečená tvarohovo-ríbezľová torta

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 100 g tmavých BeBe sušienok
  • 70 g masla

Na plnku:

  • 150 g ovocného smotanového jogurtu (s červeným ovocím)
  • 350 g jemného tvarohu
  • 100 ml kyslej smotany
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 200 g práškového cukru
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 300 g ríbezlí
  • 5 plátkov želatíny
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Postup:

  1. Sušienky najemno pomelieme, zmiešame s rozpusteným maslom a spolu spracujeme.
  2. Okrúhlu tortovú formu s priemerom 21 centimetrov vyložíme papierom na pečenie a natlačíme do nej sušienkové cesto. Formu odložíme na 30 minút do chladničky.
  3. Medzitým zmiešame ovocný smotanový jogurt s kyslou smotanou a s jemným tvarohom.
  4. Pridáme práškový cukor, vanilínový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a spolu vymiešame.
  5. Vopred napučanú želatínu rozpustíme na miernom ohni v citrónovej šťave.
  6. Citrónovú želatínu vmiešame do plnky. Nakoniec pridáme umyté, odstopkované a osušené ríbezle, časť si odložíme na ozdobu.
  7. Plnku rozotrieme na stuhnuté sušienkové cesto, povrch uhladíme a formu odložíme na 5 – 6 hodín do chladu. Pred servírovaním ozdobíme ríbezľami.

Dobrú chuť! 😉

, ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *