Nátierka z tekvice

27.09.2014
in Category: Kulinárstvo
0 1651 1
Nátierka z tekvice

Nátierka z tekvice

Potrebujeme:

  • tekvicu Hokkaidó
  • slnečnicový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • čerstvé bylinky
  • kyslú smotanu

Postup:

  1. tekvicu Hokkaido umyjeme, dužinu vyberieme a nakrájame na kocky (aj so šupkou), uložíme na plech a polejeme slnečnicovým olejom a dáme piecť do horúcej rúry 15 minút.
  2. upečené Hokkaido spolu s trochou slnečnicového oleja roztlačíme vidličkou
  3. pridáme petržlen, soľ a mleté čierne korenie a za lyžicu kyslej smotany aby bola nátierka krémovejšia…
  4. podávame natreté na hrianky

Dobrú chuť!

PREČO JESŤ TEKVICU HOKKAIDO?

Tekvica Hokkaido obsahuje veľa betakaroténu a je tiež bohatá na vitamíny – hlavne A, C a vitamíny skupiny B. Vitamín B2 – riboflavín z tekvice zlepšuje štiepenie tukov a cukrov. Tekvica je ľahko stráviteľná a obsahuje len minimum kalórií. Vysoký obsah vlákniny v tekvici podporuje trávenie a chráni sliznicu žalúdka. Pravidelná konzumácia tekvice dokáže viditeľne zlepšiť činnosť metabolizmu, narušeného chaotickým a tučným stravovaním. Je tiež nabitá draslíkom, fosforom, horčíkom, vápnikom a železom. Vďaka obsahu sacharidov je vhodná pre diabetikov.

Tekvicu Hokkaido od nepamäti Japonci pestovali na sopečných pôdach ostrova Hokkaido a bežne ju využívali aj na liečebné účely napríklad pri srdcových a obličkových poruchách, ale pomáha napríklad aj proti hlístam, škrkavkám a mrliam.

, , ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *