Krémový pomarančový nadýchaný perník

07.08.2015
in Category: Kulinárstvo
0 1234 2
Krémový pomarančový nadýchaný perník

Krémový pomarančový nadýchaný perník

 

Na prípravu cesta potrebujeme:

5 vajec,

5 PL kr. cukru,

5 PL polohrubej múky,

3 PL kakaa,

2 ČL kypriaceho prášku na perníky,

100 ml plnotučného mlieka,

100 ml oleja

Na prípravu zalievacej šťavy potrebujeme:

100 ml mlieka,

5 PL kr. cukru,

3 PL rumu,

kúsok nastrúhanej pomarančovej kôry

Na prípravu krému potrebujeme:

500 ml smotany na šľahanie (33%),

300 g čokolády (najlepšie 70 % a viac),

šťavu z jedného pomaranča

Postup:

  1. Vajíčka a cukor vymiešame mixérom do krémovej peny. Postupne pridávame múku, kakao, kypriaci prášok na perník, mlieko a olej. Takto vyšľahanú hmotu si vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov približne 15 minút, neskôr teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 15 minút.
  2. Zalievaciu šťavu si pripravíme tak, že si v hrnci mlieko a cukor privedieme do varu. Akonáhle sa nám zvarí mlieko, pridáme rum. Pomaranč si poriadne očistíme a kúsok kôry si nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme do mlieka a necháme mierne vychladnúť. Polejeme týmto mliekom upečený a vychladnutý korpus.
  3. Nad nízkym plameňom si privedieme do varu 33 % smotanu, do ktorej pridáme čokoládu a šťavu z jedného pomaranča. Pomaly miešame, až kým sa nám nerozpustí čokoláda.
  4. Zhustnutý krém necháme jemne vychladnúť a natrieme ho na poliaty korpus. Necháme postáť na izbovej teplote a neskôr ho vložíme do chladničky, kde nám pekne stuhne. Nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

Zdroj: napadynavody

, , , , , , , ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *