Potrebujeme:
3 jablká
zmes korenia (1. alebo 2. verzia)
1. verzia:
- 2 PL mletej škorice
- 1 PL mletého zázvoru
- 1,5 PL mletého muškátového orieška
- 1,5 PL mletých klinčekov
- cukor podľa chuti
2. verzia:
- 2,5 PL mletého zázvoru
- 2 PL mletej škorice
- 1 PL mletého kardamónu
- 1PL mletého nového korenia
- 1 PL mletých klinčekov
- 0,5 PL mletého muškátového orieška
- cukor podľa chuti
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 100ºC a na plech rozprestrieme papier na pečenie. Jablká umyjeme, odstránime semienka a pokrájame na rovnomerné kolieska, ktoré následne poukladáme na plech.
2. Vyberieme si jednu z ponúknutých verzií na zmes korenia. Všetky koreniny z jednej verzie zmiešame a polovičkou prášku posypeme jablká.
3. Chipsy pečieme hodinu a pol. Vyberieme plech z rúry, kolieska opatrne pootáčame a posypeme druhou polovičkou pripravenej práškovej zmesy. Vrátime ich späť do rúry a pečieme ďalšiu hodinu, následne ich skontrolujeme a ak sú upečené, rúru vypneme a plech necháme v nej vychladnúť (takto dosiahneme skvelú chrumkavosť). /Ak chceme aby boli jemné a šťavnaté a nie chrumkavé, z rúry ich vyberieme skorej./
4. Skladujeme ich pri izbovej teplote vo vzduchotesnej nádobe, do ktorej môžeme nasypať aj prášok ktorý nám zostal po pečení.
Dobrú chuť!
Zdroj: simmerandboil