JESENNÉ DOMÁCE JABLKOVÉ CHIPSY

29.10.2015
in Category: Kulinárstvo
0 1519 1
JESENNÉ DOMÁCE JABLKOVÉ CHIPSY

JESENNÉ DOMÁCE JABLKOVÉ CHIPSY

Potrebujeme:

3 jablká

zmes korenia (1. alebo 2. verzia)

1. verzia:

  • 2 PL mletej škorice
  • 1 PL mletého zázvoru
  • 1,5 PL mletého muškátového orieška
  • 1,5 PL mletých klinčekov
  • cukor podľa chuti

2. verzia:

  • 2,5 PL mletého zázvoru
  • 2 PL mletej škorice
  • 1 PL mletého kardamónu
  • 1PL mletého nového korenia
  • 1 PL mletých klinčekov
  • 0,5 PL mletého muškátového orieška
  • cukor podľa chuti

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 100ºC a na plech rozprestrieme papier na pečenie. Jablká umyjeme, odstránime semienka a pokrájame na rovnomerné kolieska, ktoré následne poukladáme na plech.

JESENNÉ DOMÁCE JABLKOVÉ CHIPSY dsc_0657-3

2. Vyberieme si jednu z ponúknutých verzií na zmes korenia. Všetky koreniny z jednej verzie zmiešame a polovičkou prášku posypeme jablká.

JESENNÉ DOMÁCE JABLKOVÉ CHIPSY dsc_0676

3. Chipsy pečieme hodinu a pol. Vyberieme plech z rúry, kolieska opatrne pootáčame a posypeme druhou polovičkou pripravenej práškovej zmesy. Vrátime ich späť do rúry a pečieme ďalšiu hodinu, následne ich skontrolujeme a ak sú upečené, rúru vypneme a plech necháme v nej vychladnúť (takto dosiahneme skvelú chrumkavosť). /Ak chceme aby boli jemné a šťavnaté a nie chrumkavé, z rúry ich vyberieme skorej./

4. Skladujeme ich pri izbovej teplote vo vzduchotesnej nádobe, do ktorej môžeme nasypať aj prášok ktorý nám zostal po pečení.

JESENNÉ DOMÁCE JABLKOVÉ CHIPSY dsc_06851

Dobrú chuť!

Zdroj: simmerandboil

, , , , , , , ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *