Džem z kiwi

18.09.2014
in Category: Kulinárstvo
0 1553 1
Džem z kiwi

Džem z kiwi

Potrebujeme:

  • 750 g dobre zrelých plodov kiwi
  • 400 g kryštálového cukru
  • 1 balíček želírovacieho prípravku 2 : 1
  • šťavu z polovice citróna alebo 2 lyžičky kyseliny citrónovej

Postup:

  1. Kiwi ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Zmiešame so želírovacím cukrom a s citrónovou šťavou a dáme do hrnca.
  2. Zmes necháme aspoň 30 minút odstáť. Potom ju za stáleho miešania privedieme k varu. Zmes by sa mala variť 4 až 6 minút. Poháre a viečka umyjeme v horúcej vode, opláchneme a necháme vyschnúť.
  3. Keď je džem uvarený, odstránime penu a ešte horúci ho plníme do pohárov. Uzavrieme viečkami a poháre otočíme viečkom dolu. Tak vznikne vákuum, vďaka ktorému džem vydrží dlhšie.

Tip:

Môžete pridať aj dva banány.

Dobrú chuť!

Zdroj: pluska

, ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *