Domáci syr

08.01.2015
in Category: Kulinárstvo
0 1183 1
Domáci syr

Domáci syr

Potrebujeme:

  • 1,5 liter plnotučné domáce mlieko
  • 1/2 litra šľahačková smotana
  • 1 ČL soľ
  • 4 PL citrónová šťava

Čas prípravy: 120 + 10 min

Postup:

1. Mlieko, smotanu a soľ dáme variť.

2. Keď má 80 stupňov celzia (zistíme to keď začne na krajoch bublinkovať), vlejeme citrónovú šťavu a zmes sa začne zrážať. Vypneme sporák a necháme ešte 5 minút na teplom sporáku. Potom hrniec necháme odstáť 1 hodinu pri izbovej teplote.

3. Prelejeme na plienku a potom plienku zavesíme a necháme voľne odkvapkať. /Stečené mlieko nevylejeme, je dobré na palacinky./

4. Odkvapkaný syr dáme do formy, zakryjeme fóliou a necháme do rána v chladničke.

A potom ho už môžeme jesť. Dobrú chuť!

Zdroj: dobruchut

, , , , ,

Love art in yourself, and not yourself in art.

View my other posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *