Potrebujeme:
- 1 šálku lieskových orieškov bez šupky
- 2 šálky cukru
- 2 šálky mlieka
- 2 vajcia
- 3 lyžice kakaa
- 4 lyžice hladkej múky
- 1 lyžicu zmäknutého masla
Postup:
1. Oriešky dáme na panvicu a restujeme cca 10 – 15 minút. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Potom oriešky preložíme do kuchynského robota a mixujeme.
2. V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a postupne pridávame kakao, múku, maslo a rozmixované oriešky.
3. Mlieko dáme ohriať na sporák. Keď je horúce, pomaly doň pridávame orieškovo-vajíčkovú hmotu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
4. Výsledná hmota by mala byť hladká, avšak pokiaľ sme takúto hmotu nezískali, jednoducho si pomôžeme kuchynským robotom, v ktorom hmotu rozmixujeme do hladka.
Nutellu navrstvýme do skleneného pohára a môžeme podávať. Mňamka! Dobrú chuť!
Zdroj: povar